/ / /

Je tuin of terras zomerproof maken

25 juli, 2018

De zomer is inmiddels in volle gang, we like! Dit betekent dat wij vanuit de gezellige woonkamer steeds vaker verhuizen naar de buitenruimte om onze dag daar te besteden. Maar hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat de buitenruimte ook een prettige ruimte wordt, waar je heerlijk kunt vertoeven en borrelen tot in de late uurtjes? Is jouw tuin of terras nog niet helemaal zomerproof, ondanks de tropische temperaturen? Wij zochten de leukste, mooiste en uniekste ideeën op om je tuin of terras klaar voor de zomer te maken en kwamen het volgende tegen…

Pallets

Pallets zijn ook dit jaar ons ding! Wij vinden het prachtig om te zien hoeveel leuke creaties er worden bedacht en gemaakt van pallets. Je kunt er bijvoorbeeld een complete tuinset van maken, zoals in de tuin van Ilse. Wat een plaatje en het is niet eens moeilijk!

 

Credits: InteriorTwin

Op zoek naar leuke tafeltjes om je pallet zithoek helemaal af te maken? Ga voor een tafel van pallets of neems eens een kijkje in de collectie van Brix.

Met pallets kun je eindeloos veel kanten op. Een van de leukste creaties die wij tegenkwamen was deze plantenbak van pallets! Als je dit zelf wilt maken is het wel belangrijk om echte europallets te gebruiken, deze zijn steviger. Verder moet je de pallets dichtmaken van binnen zoals hier beneden op de foto is weergegeven. Je kunt deze vlakken vullen met zand waarna je er allemaal leuke plantjes in kan potten! Hoe uniek!

Credits: Vt wonen

Planten

Planten zijn ook dit jaar weer, zowel binnen als buiten, weer helemaal in! Geen wonder, want met een paar leuke planten geef je een ruimte zo veel extra sfeer. Wil je een keer iets anders met je planten doen dan “gewoon” in een pot zetten? Wij kwamen een aantal leuke ideeën tegen voor jouw tuinplanten.

Credits: Vt wonen

Hang je planten op! Dit staat zo leuk en wordt ook steeds meer gedaan door interieur liefhebbers. Je kunt deze touwen op veel plekken krijgen en ze zijn vaak ook beschikbaar in meerdere formaten. Kies een bloempot die mooi staat bij de rest van je tuin en klaar is je nieuwste tuinaccessoire. Hieronder nog een voorbeeld!

Credits: Helena Bemald

Schommelstoelen

Naast stoelen, krukken of andere zitmeubelen, kun je er ook voor kiezen om een leuke schommel op te hangen. Deze kun je zelf maken (wel voorzichtig zijn) of kant en klaar kopen. Wij vinden het in ieder geval wel heel sfeervol staan!

Credits: My house Idea

Credits: Miria Broeksema

Wij hopen dat wij jullie hebben kunnen inspireren om de tuin in te duiken en er iets gaafs van te maken! Wij zijn benieuwd hoe jullie de tuin dit jaar summerproof gaan maken.

Ga terug