/ / / / /

How to: ruimte creëren in een klein huis

8 augustus, 2018

Wie in een klein huis of appartement woont kent de struggles daarvan vast en zeker ook. Hoe zorg je ervoor dat jouw knusse ruimte alsnog ruim oogt? Gelukkig zijn er veel manieren om dit voor elkaar te krijgen, sommige meer voor de hand liggend dan andere. Lees mee!

Lichte tinten

Kleur heeft ontzettend veel invloed op de optische grootte van een ruimte. Als je een kleine woonkamer hebt kun je het beste gaan voor lichte, neutrale tinten zoals wit, lichtgrijs of pasteltinten. Hierdoor lijkt de ruimte een stuk groter dan wanneer je kiest voor donkere en felle tinten. Ga dus voor een lichte kleur verf of behang aan de muur, een lichte vloer en lichte houtsoorten zoals bij de Sophie bijzettafel die hieronder staat afgebeeld. Hou je toch meer van kleur? Plaats dan een aantal kleinere kleurrijke accessoires in huis voor een kleurrijk maar nog steeds ruim effect!

Open meubelstukken

In de interieurwereld bestaand er ontzettend veel typen banken, kasten, tafels en andere meubelstukken. Dat is mooi, want dat biedt jou de mogelijkheid om te gaan voor een item dat jouw ruimte groter laat lijken. Neem bijvoorbeeld de Kate bijzettafels die hieronder staan afgebeeld. Deze bijzettafeltjes met spijlen doen het erg goed in kleine of donkere ruimtes. Ze laten je woonkamer namelijk groter lijken en houden minder licht tegen! Andere dingen waar je aan kunt denken zijn dunne tafelpoten, open kasten of zelfs open deuren.

 

Go big or go home

Veel mensen met een klein huis kiezen voor kleinere meubelstukken om de ruimte groter te laten lijken. Maar wist je dat grotere meubelstukken dit effect ook kunnen geven? Ga bijvoorbeeld voor één grote hoekbank in plaats van een tweezitter met stoelen. Doordat je voor 1 item in plaats van 3 gaat oogt de ruimte rustiger waardoor deze ook groter lijkt. Daar kun je ook prima nog een groot meubelstuk bij plaatsen, zoals een grote eettafel. Zo heeft iedereen die jou bezoekt plaats en voorkom je dat je huis te vol komt te staan met kleine items. Let er wel op dat je niet teveel grote items in je huis plaatst. Combineer bijvoorbeeld 2 grote eyecatchers met kleinere items voor een speels en ruim effect.

Subtiele accessoires

Accessoires maken ieder interieur af. Ze mogen dan ook zeker niet ontbreken in jouw kleine huisje of woning. Maar let er wel op dat je de juiste deco kiest. Om de ruimte groter te laten lijken kun je beter niet teveel aan je muren hangen. Door deco aan je muren te hangen gaat er namelijk meer aandacht naar je muren, waardoor de beperkte grootte van de ruimte wordt benadrukt. Dat wil je juist niet! Ook voor overige deco geldt: less is more. Teveel deco maakt de ruimte druk waardoor deze een stuk kleiner lijkt. Je kunt beter gaan voor enkele accessoires in lichte tinten. De Joshua tafel hieronder in combinatie met enkele vetplantjes doen het bijvoorbeeld erg goed in kleine ruimtes!

Ga terug